Wetenschap en Techniek Techniek

Programmeren, coderen, pixels maken en ontcijferen, robots besturen, ontwerpen en uitvoeren. Naast dat de kinderen het ontzettend leuk vinden om te doen en om nieuwe dingen te ontdekken, leren we de kinderen op andere manieren te denken en te werken.

En zo komen we uit bij de definitie van de 21st century skills. Dit is onze kapstok voor de Wetenschap en Techniek lessen.
  1. Creativiteit: Creatief in het denken in (creatieve) oplossingen als creatief in het doen.
  2. Samenwerken: Samenwerking tussen leerlingen, maar ook tussen leerling en leerkracht.
  3. Ict-geletterdheid: Het gebruik maken van de techniek en weten hoe je het goed kan inzetten
  4. Kritisch denken: Zelfstandigheid en projectmatig werken
  5. Communiceren: het gebruik maken van de vele mogelijkheden als social media
  6. Probleemoplossende vaardigheden: Het weten te gebruiken van kennis. Het efficiŽnt zoeken, vinden en toepassen daarvan
  7.  Sociale- en culturele vaardighedenMaatschappelijke betrokkenheid, respect hebben voor een ander, weten hoe je met elkaar om moet gaan.
Wilt u een keer een kijkje nemen in een leuke school in Harmelen? Kom dan woensdag 21 juni naar de...