Welkom in groep 8 van basisschool de HorizonGroep8

In groep 8 zijn de kinderen elke dag hard aan het werk! Op de tablet sommen maken voor rekenen of opdrachten voor taal. Spelling doen we ook 5 keer in de week. Goed de categorieŽn blijven oefenen en op vrijdag een dictee maken. Voor begrijpend lezen doen we nieuwsbegrip in de klas en de kinderen krijgen daar elke week huiswerk voor. Naast begrijpend lezen doen we het eerste half jaar in groep 8 ook nog estafette lezen. Deze methode is gericht op het goed, technisch lezen. Behalve Nederlandse taal oefenen we ook in het Engels!

Elke woensdag en vrijdag zitten we met groep 7 samen in het lokaal en krijgen volledig in het Engels les.

Gymmen doen we ook twee keer in de week, op dinsdag met meester Niels en donderdag met juf Rosella. Elke week maken we tijd voor creatieve vakken, zoals tekenen, kleien en verven. Meestal is dat gebaseerd op het thema van Alles in 1.

Onze school is ook een KiVa school. Dat betekent dat we onder andere leren over omgang met elkaar, hoe je problemen kunt oplossen en hoe je op een goede manier met elkaar praat. De afspraken voor onze klas hangen ook op het prikbord.

En groep 8 is natuurlijk een heel bijzonder jaar! Alle kinderen kiezen dit jaar een nieuwe school uit. Het groep 8 kamp is aan het einde van het jaar en deze groep  heeft geluk, want ze mogen in september ook mee op kamp met de hele school! En natuurlijk is er de eindmusical in juli.

Oftewel: groep 8 is supercool!
Wilt u een keer een kijkje nemen in een leuke school in Harmelen? Kom dan woensdag 21 juni naar de...