Welkom in groep 6-7 van basisschool de HorizonGroep6-7
In groep 6/7 zitten dit jaar 25 gezellige kinderen. Voor deze groep staat vijf dagen in de week juf Inge.

De kinderen leren in deze leerjaren op een zelfstandige wijze werken en plannen. Met behulp van een weektaak worden verschillende vakgebieden aangeboden en kunnen de kinderen bijhouden wat zij de hele week doen en zullen leren. De kinderen weten met behulp van de weektaak wanneer welk vak wordt uitgelegd en wanneer zij extra uitleg krijgen aan de instructietafel.  Op de momenten dat er zelfstandig wordt gewerkt kunnen de kinderen opdrachten inplannen die zij zelfstandig mogen maken. Met behulp van deze werkwijze worden de kinderen zelf verantwoordelijk voor hun werk en de manier waarop zij dit aanpakken. Een vaardigheid die met het zicht op de middelbare school erg belangrijk is. Het stoplicht helpt hierbij. De kinderen leren helemaal stil, fluisterend en samenwerkend de taken te vervullen. Het omgaan met uitgestelde aandacht (rood stoplicht en zelf oplossingen bedenken) is een vaardigheid die hierdoor aangeleerd wordt.

Naast het werken met een weektaak is er ook ruimte voor Engels, techniek, creativiteit en projectmatig werken (wereldoriŽntatie). Iedere woensdag en vrijdag is er aandacht voor Engels. Maar Engels wordt ook wel eens gecombineerd met andere vakken. Techniek wordt aangeboden op vrijdagmiddag waarbij aandacht is voor programmeren, computervaardigheden en het onderzoekend- en ontwerpend leren. Voor wereldoriŽntatie werken de kinderen met de methode Alles in ťťn. Iedere 5 weken staat er een ander onderwerp centraal (binnen de vakgebieden aardrijkskunde, geschiedenis, biologie en techniek). Er is veel aandacht voor verschillende vaardigheden, zoals mediawijsheid (informatie zoeken op internet, veilige websites), het opbouwen van werkstukken, presentaties en het maken van muurkranten. Maar ook de creatieve opdrachten worden hier geregeld aangekoppeld. De school staat deze vijf weken in het teken van dit thema, te zien aan de thematafels en prikborden in de klassen.

Onze school is een KiVa school. Dit houdt in dat er een programma is om er voor te zorgen dat onze school een fijne school is waar niet gepest wordt. Elke week is er aandacht voor een thema. Deze themaís variŽren van respect voor anderen, rollen in een groep, het herkennen van pesten tot het opstaan tegen pesten en het tegengaan van pesten. Iedere week zijn er twee lessen met verschillende werkvormen in groep 6/7, waarbij aandacht is voor de onderwerpen.